Uriel arkangyal, a színházi súgó

Uriel arkangyal, a színházi súgó
 
 
Ülsz szomorúan, magadba zuhanva, és azon gondolkodsz, hogy jutottál ide. Miért pont veled történik mindez? Hogy lehet az élet ilyen kegyetlen? Fájdalmaid vannak, és valami hiányzik. De mi, és miért fáj ennyire?
 
Valaki áll melletted, aki látja, min mész keresztül, de Te észre sem veszed.
 
Ő látja mi a baj: kaktuszba ültél. Ezt a kaktuszt Te nevelted fel, hosszú hónapok, évek, sőt életek alatt.
 
Ő mégis szeretettel tekint rád, nem hibáztat, és mélyen együtt érez veled. Szeretne segíteni, de nem is tudsz a létezéséről. Ha tehetné, megfogná a kezed, gyengéden felemelne, segítene felállnod a kaktuszról és begyógyítaná a sebeidet.
 
Mit gondolsz, elég bátor vagy ahhoz, hogy segítséget kérj, amikor nehéz helyzetben vagy?
 
Legtöbbünk nem elég bátor ehhez. Inkább megpróbálja maga kitalálni, hol a baj. Évekbe telik, mire észreveszi, hogy kaktuszban ül. Kemény munkával feláll róla, de hamarosan újabb kaktuszt ültet és szinte megnyugvással ül vissza rá, mert azt hiszi megoldotta a dolgot. Ugyan most is fáj, szúr ez a kaktusz, de ez legalább már ismerős érzés. Rossz, de legalább biztonságos.
 
Évek múlva ugyanúgy ülsz, szomorúan, magadba zuhanva és azon gondolkodsz, hogy jutottál ide....
 
Miért nem szólt senki, hogy rossz felé mész? Miért nem figyelmeztettek?
 
Ismerős ez a kép? Igen, mindannyiunknak az. Emberek vagyunk. Esendőek, botladozók, de végtelenül szeretetre méltóak.
 
Ők pedig az Angyalok, akik az Isteni Szeretet küldöttei. Azért léteznek, hogy segítsenek nekünk embereknek, amikor nehézségeink adódnak. Most is fogják a kezed, ha nem is hiszed el. Szeretnének segíteni, de az isteni törvény nem engedi, hogy a szabad akaratodba bárki is beleszóljon. Csak akkor segíthetnek és avatkozhatnak be az életedbe, ha megkéred őket erre. No nem azért, mert „könyörögnöd” kell hozzájuk, nem. Hanem ezzel adsz engedélyt számunkra ahhoz, hogy segíthessenek rajtad!
 
Uriel Arkangyal egy csodálatos segítő angyal, szerető fényével beragyogja az Univerzumot. 
 
Ugyan nem mosogat el helyetted, nem tünteti el folttisztítóval életed sötét pacáit, nem viszi helyetted a karma-batyudat és nem dönt helyetted arról, hogy mitől leszel boldog. De segít megvilágítani az utat előtted, ahol jársz, segít megérteni a nehézségeid okait és mozgató rugóit. Segít hogy ráláss az élettervedre, melyet leszületésed előtt készítettél magadnak.
 
Ő egy magasabb nézőpontból lát rá az életedre, mint amikor valaki egy hegy tetején áll és látja az egész tájat. A teljes képet.
 
Mi itt lent a hegy lábánál erre „kép”-telenek vagyunk. Beleragadtunk a szerepünkbe, elfelejtettük, hogy csupán színészek vagyunk a Föld nevű színpadon. Eljátsszuk az előre megírt forgatókönyv szerint a szerepet, az „Élet” nevű nagy sikerű darabban.
 
Te mit játszol? Drámát? Tragédiát? Esetleg horrort?
 
Én a vígjátékra szavazok. A boldogságra. Az örömre. A Szeretetre.
 
Mindig, mindenre van megoldás! Ha nem találod, legyél bátor és kérj segítséget azoktól, akik már alig várják, hogy könnyíthessenek terheiden.
 
Uriel Arkangyal is egy ilyen segítő. Lehet vele beszélgetni. Meg lehet kérdezni tőle, hogy siklott ki az életed, mit tettél rosszul, hol hibáztál. Mert Ő látja az élettervedet. Rá tud mutatni arra, hogy mit kell tenned a jövőben, hogy boldogabb, örömtelibb és felszabadultabb legyél!
 
A színdarabot Te írod. Itt és Most.
 
Uriel csak a súgó. A Színházi súgó.
 
 
Nagy Jucus